+ -

Pages

5/15/2016

Ispanaklı Lazanya Nasıl Yapılır




Yapılışı:
1- 2 Numaralı makarna hamurundan hazırlanıp, 2 milim kalınlığında yufkalar açılır.
2- 10 x 20 büyüklüğünde kesilip, fazla olmamak şartıyla 45-60 saniye haşlanır.
3- Daha sonra soğuk suya atılır.
4- Buna uygun bir tepsinin altı yağlanıp, bir kat döşenir.
5- Arasına ıspanak kavurması, onun üzerine beşamel sos konulup, üstüne bir kat hamur konularak, bu şekilde 4 kat yapılır.
6- En üste bol beşamel sos , onun üzerine de kaşar peyniri serpilip 180 derecelik fırında pişirilir, dilimlenerek servise sunulur

Not: Lazanyalarımız bu tarzda değişik iç malzemeleri ile hazırlanır.

Afiyet olsun...

Şifası:
Bedenin mineral ihtiyacını karşılayan bir sebzedir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için vücuda kuvvet verir. Taze ıspanakların çiğ olark tüketilmesi tavsiye edilir. Böylece içeriğindeki önemli vitamin ve minerallerin daha çabuk vücuda ulaşmasını sağlar. Ispanak yemeği pişirildiği gün tüketilmelidir. Aksi olursa vücuda yarar yerine zarar verir.

Mevsimi: Sonbahar ve Kış



Ispanaklı Lazanya Tarifi
Ispanaklı Lazanya Malzemeler
Ispanaklı Lazanya Yapılışı
Ispanaklı Lazanya Hazırlanışı
Ispanaklı Lazanya Mevsimi
Ispanaklı Lazanya Faydaları
5 TV: Ispanaklı Lazanya Nasıl Yapılır Yapılışı: 1- 2 Numaralı makarna hamurundan hazırlanıp, 2 milim kalınlığında yufkalar açılır. 2- 10 x 20 büyüklüğünde kesilip, fazla o...

No comments:

Post a Comment

< >