Malzemeler:
- 4 Adet küçük boy enginar
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- yeteri kadar tuz
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 adet kabuğuyla dilimlenmiş limon
- 1/4 bağ İnce doğranmış dere otu
- 12 adet arpacık soğan
- 6 diş sarımsak
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp buharda yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servise sunulur.
afiyet olsun...
Şifası:
İçeriğindeki luteolin maddesi sayesinde kötü kolesterol LDL'yi düşürülmesine yardımcı olur. Beyin yorgunluğuna etkilidir Alp adalelerinin kuvvetlendirilmesinde, kalbin kuvvetli ve sıhhatli olmasına yardımcı olan bir gıda tavsiyeisidir.
Mevsimi: Enginar, yaz mevsimine ait bir sebzedir.