Talaş Böreği Yapılışı Malzemeleri Hazırlanışı Tarifi Nası Yapılır.
Malzemeler:
Yarım kg koyun eti
12 adet baklava yufkası
1 küçük havuç
1 paket margarin
1 küçük kutu konserve bezelye
2 baş soğan
1 demet maydonoz
2 domates (veya 1 tatlı kaşığı domates salçası) tuz, karabiber.
Hazırlanışı:
Doğranmış soğanları 3 kaşık margarinde öldürün. Fındık büyüklüğünde doğranmış eti katın. Et, suyunu salıp çeksin. Kabuksuz, çekirdeksiz domatesi kıyıp 20 dakika sonra ete katın. Biraz karıştırın. Az suyu koyup pişirin. Etin pişmesine yakın rende havucu, yıkanmış konserve bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Etler iyice pişince soğumaya alın. Margarinin geri kalanını eritin, o da soğusun. Yufkaları üstüste koyup, tam kenarından bir bıçakla uçlarından kesin. yufkanın birini alıp, erimiş yağla, fırça yardımıyla güzelce yağlayın. Bir yufka üzerine, onu da yağlayın. İki yandan katlayın, uçlar birbirinin üzerine 2-3 parmak binip dikdörtgen olsun. Soğuyan içten alın, uç tarafa koyup muska gibi katlayarak sarın. Yağlı tepsiye koyun, üzerlerine yağlayın, orta fırında kızarıp kabarınca servis yapın.
5/12/2016
5
TV: Talaş Böreği Yapılışı
Talaş Böreği Yapılışı Malzemeleri Hazırlanışı Tarifi Nası Yapılır. Malzemeler: Yarım kg koyun eti 12 adet baklava yufkası 1 küçük havu...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment