Zeytinyağlı Bakla Yapılışı
Malzemeler:
- 500 gram bakla
- 1 bağ taze soğan
- 1/2 bağ dereotu
- 4 adet domataes
- 1 adet soğan
- 10 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı un
- Tuz ve şeker
- 2 limon suyu
- 6 yemek kaşığızeytinyağı
Yapılışı:
1- Baklalar zeytinyağında sotelendikten sonra bir kenara alınır.
2- Domates, taze soğan ve sarımsakla karıştırılır.
3- Tam ortasına bir soğan ile dereotu konulup, un, limon suyu, tuz, şeker ve 1,5 su bardağıyla bir sos yapılıp tencereye konulur
4- Üzerine bir yağlı kağıt kapatılır 20-25 dakika pişmesi tamamlanır ve soğuk olarak servise sonulur.
5- Serviste yanında sarımsaklı veya sade yoğurt ile ince doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz
Afiyet Olsun...
Şifası:
Bakla hazmı kolaylaştırır, idarar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
Mevsimi: Yaz